Infiniti освежи EMERG-E

Общи 29 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2405 посещения | без коментари

INFINITI EMERG-E, напредничавата спортна кола със средно разположен двигател, стана още по-свежа. След представянето на концептуалния модел на Женевския автосалон през март тази година, на Фестивала на скоростта в Гудууд от (28 юни до 1 юли) своя дебют ще направи една напълно функционираща демонстрационна версия.
Не се случва често концепткар да бъде превърнат в работещ демонстрационен модел, точно това стори Infiniti в сътрудничество с Британския правителствен борд за технологични (БТС) стратегии. Частичното финансиране от БТС значително задълбочи ресурса, на който Infiniti може да разчита в разработването на EMERG-E и на адекватни за бъдещето на автомобила технологии.
„Ние взехме една платформа на Lotus Evora и заедно с Lotus разработихме ново задвижване, което замени стандартния агрегат с увеличаващата пробега електрическа версия на EMERG-E. Това е удивително изглеждаща кола, която показва, че за един електромобил не е задължително да бъде скучен“, продължава Хардкасъл.
Демонстрационната кола остава вярна на духа и вдъхновението на концептуалния модел – двата електромотора генерират 402 к.с. (300 кВт), осигурявайки на EMERG-E възможност да се ускори от 0 до 100 км/ч за едва четири секунди и от 0 до 210 км/ч за 30 секунди. Което е още по-важно, колата функционира като градски автомобил с нулеви емисии с автономност от 50 км, а когато в задвижването заедно с двата електромотора се включи и агрегатът за удължаване на пробега, тя отделя едва 55 г/кг СО2 в продължение на 500 км.
Тези напредничави задвижващи агрегати предават мощността чрез 1-степенна (XTRAC) трансмисия, за да създадат нещо като обикновен диференциал, който значително намалява загубите от триене. Четири инвертора контролират двигателите и функционирането им като електрогенератори в режим на спиране, като получената енергия се насочва към литиево-йонните акумулатори, монтирани зад седалките. Батериите могат да се зареждат от електрическите мрежи за битов и промишлен ток и съхраняват достатъчно енергия за 50-километров пробег, след което бензиновият двигател започва да работи като електрогенератор. Лекият, ултракомпактен 3-цилиндров мотор с ходов обем 1,2 л и мощност 35 кВт, разработен от Lotus, е създаден, за да удължава пробега.
Концептуалният модел няма спойлер, но в демонстрационната кола е добавен за баланс на повдигането на автомобила при движение. Благодарение на алуминиевото шаси и купето от въглеродни влакна автомобилът тежи едва 1598 кг.
Динамиката на EMERG-E ще бъде демонстрирана на Фестивала на скоростта в Гудууд, където професионални пилоти ще атакуват прочутото планинско трасе днес и в събота, а в неделя зад волана ще седне пилотът от екипа от Формула 1 Red Bull Racing Марк Уебър.

За повече информация изтеглете прикачените файлове

 
Ключови думи:   emerg, evora, Infiniti, lotus
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте