Inden SLS AMG Black Series Roadster: няма невъзможни неща

Общи 20 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9530 посещения | без коментари

Странно е колко шантави неща искат клиентите понякога. Mercedes-Benz SLS AMG Roadster е суперавтомобил и в чисто заводско изпълнение, но трябва да изглежда като Black Series и да остане роудстър. Тази задача не представлява предизвикателство за Йоахим Инден, който се занимава професионално с превръщане на стандартните SL-и в Black Series.


На пръв поглед трудно ще забележите, че има промени по каросерията. Това се дължи преди всичко на професионализма и прецизността на Инден, който работи по колата почти като скулптор. „Докато тунинговах колата, редовно ставах нощем, тъй като намирах решение на някой от проблемите“, разказва Инден. Специалистът инвестира около 300 часа работа в „мутиралия“ Black Series Roadster. Мъжът среща най-много трудности при напасването на капака на двигателя, калниците и броните. А най-хубавото в целия проект е, че колата винаги може да се превърне в традиционен SLS Roadster. Доработката струва около 140 000 лева, макар че е почти незабележима – което доказва колко е качествена всъщност.


След промените SLS е като излязъл от завода – нищо не скърца, нищо не тропа. В бъдеще ще бъдат направени и промени по техниката. Следващата стъпка е поставянето на ауспухова система Akrapovic, джанти на Fondmetall с размери 20 и 21 цола, по-ниско окачване и повишаване на мощността до 635 „коня“.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Двигател
V8
Разположение
централно, надлъжно
Работен обем
6208 куб.см
кВт (к.с.) при об/мин
420 (571)/6800
Литрова мощност
92 к.с./л
Нм при об/мин
650/4750
Задвижване
задно
Трансмисия
7-степ. с два съединителя
Гуми отпред
265/35 R 19
Гуми отзад
295/30 R 20
Дължина/широчина/височина
4646/1977/1264 мм
Отношение тегло/мощност
2,9 кг/к.с.
Разход EU-Mix
13,2 л
0-100 км/ч
3,8 сек
Макс.скорост
317 км/ч
Цена
над 600 000 лв.

 
Ключови думи:   mercedes benz, roadster, Тунинг
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте