Hyundai показа първия си хибриден автобус на природен газ

Общи 01 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11175 посещения | без коментари

Hyundai Motor Company показа новосъздадения хибриден градски автобус на природен газ Blue-City, като за пореден път затвърждава позициите си на един от еко лидерите в индустрията. Това е първият случай, в който голям автомобилостроител разработва независимо хибридната система и копруса на подобно превозно средство.
Създаденият в Корея Blue-City е най-новият екологичен модел на Hyundai, който се отличава с много ниски разход и вредни емисии благодарение на използването на съчетание от двигател, работещ с природен газ и електромотор. Силовият агрегат с вътрешно горене има мощност 240 к.с. и е куплиран с 6-степенна скоростна кутия, а високоефективният му 60-киловатов електромотор разчита на акумулатори с капацитет 3,8 кВтч.
Blue-City превъзхожда всички създавани до момента автобуси, работещи на природен газ. Макар общият брой на резервоарите да е намален от 7 на 5 (общ капацитет 770 л), той е в състояние да изминава по 340 км с едно зареждане (колкото и съществуващите такива автобуси). Максималната му скорост е 100 км/ч – идеална за градски условия, а разходът на гориво е с 30-40% по-нисък отколкото при обикновените автобуси на природен газ. Що се отнася до емисиите на CO2, те са с 24% по-ниски отколкото при работещите на метан и с 35% по-ниски отколкото при дизеловите автобуси.

 
Ключови думи:   hyundai, hyundai motor, hyundai motor company
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте