Ford затваря заводите си в Австралия през 2016 г.

Общи 23 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3395 посещения | без коментари

Ford Motor Co. ще затвори двата си заводав Австралия, единия за автомобили, а другия – за сглобяване на двигатели, през октомври 2016 г. след близо девет десетилетия присъствие там.
Американската марка е сред трите производителя в бранша в страната наред с Toyota Motor Corp. и General Motors. И двата завода са в щата Виктория. Ford обаче ще продължи да внася автомобили на този пазар, където компанията има над 200 дилърства, въпреки че през годините се налагаше да се бори със силния австралийски долар, спадащите продажби и силно фрагментирания пазар. Срокът на затварянето на заводите е свързан и с приемането на стандарта Евро 5 за вредните емисии в Австралия, пишат местните медии.
Ford оперира в страната още от 1925 г., когато основателят на компанията, самият Хенри Форд, стартира производството на легендарния Model T, известен с прозвището „Тенекиената Лизи“.
На автомобилните компании в Австралия им се е налагало да се борят със силния долар и по-евтиния внос, както и с намаления експорт.
1,1 млн. коли са били продадени там през миналата година.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте