Fiesta ST особено търсен

Общи 02 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3490 посещения | без коментари

Ford получи близо 10 000 поръчки в Европа за новата Fiesta ST в първите 6 месеца от старта на продажбите на автомобила, което е двойно повече от планираните.
Поради тази причина компанията увеличава производството на Fiesta ST с 15% до 60 автомобила дневно в завода си в Кьолн.
Клиентите от Великобритания най-много поръчват Fiesta ST, следвани от тях са в Германия и Швейцария. 45% от клиентите избират цветовете Molten Orange и Spirit Blue.
Fiesta ST със 182 к.с. е със специално настроено шаси и подобрено векторно разпределение на въртящия момент, системите MyKey и SYNC с помощ при аварийни ситуации
Моделът бе високо оценен и от автомобилните медии в Европа. BBC Top Gear (Великобритания) обяви Fiesta ST за победител в груповия тест на спортни хечбеци, пред Peugeot 208 GTi и Renaultsport Clio.
Auto Bild (Германия) постави Fiesta ST пред Seat Ibiza Cupra, наричайки я „гръмогласна, искрена, достъпна, нахакана и наистина бърза, когато се наложи“.
Освен това отделът на Ford за спортни автомобили, разработил Fiesta ST, по-рано тази година бе провъзгласен за Спортен екип на 2013 г. на Международните награди за автомобилна динамика, а спортният специалист Дейвид Път от RS екипа на Ford спечели титлата в индивидуалната категория.
Новата Fiesta ST е със спортно настроено управление, окачване и подобрено векторно разпределение на въртящия момент, оборудвана е със системите на Ford – MyKey и SYNC с помощ при аварийни ситуации – и спортни седалки Recaro. Задвижвана от 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, постига 0-100 за 6.9 сек., 182 к.с.и 240 Нм въртящ момент, разход на гориво от едва 5.9 л/100 км и 138 г/км СО2 емисии.*

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте