Fiat планира старта на седем модела в Щатите

Общи 27 януари 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1599 посещения | без коментари

Chrysler LLC и Fiat S.p.A. ще предложат в най-скоро време цели седем нови модела на пазара в Щатите - с емблемите на Chrysler, Fiat и Alfa Romeo. Колите ще се правят в заводите на Chrysler в Северна Америка и ще се продават в магазините на специално избрани досегашни дилъри на марките Chrysler, Dodge и Jeep.

Колите ще са развити върху четири от платформите на Fiat — от микро или A до средноразмерната на D-сегмента. Двете компании още не са решили точните срокове на стартиране на производството и неговите обеми, но с оглед на ситуацията е повече от ясно, че усилията за стартирането на програмата ще бъдат форсирани, като целта е планът да бъде напълно ясен до края на април.

През миналата седмица стана ясно, че Fiat ще получи 35 процентен дял в Chrysler, а според съглашението, Chrysler ще прави Fiat 500 в завода се в Толука, Мексико. За целта заводът ще бъде преоборудван, защото в момента там се правят моделите Dodge Journey и Chrysler PT Cruiser. Chrysler съобщи миналата седмица, че прекратява производството на PT Cruiser това лято.

В проектираните нови коли са: А-сегмент - Fiat 500 и петврат хечбек на базата на следващия модел Fiat Panda, който ще бъде предлаган с емблемата на Chrysler или Dodge.
B-сегмент - Alfa Romeo MiTo и кола с някоя от марките на Chrysler, но всъщност следващата генерация на Fiat Grande Punto.
Компактният C-сегмент - автомобил върху платформата на Fiat C-Evo, както и евентуално производство на новия модел заместващ Alfa Romeo 147 /проект 940/.
D-сегмент - наследникът на Chrysler Sebring и Dodge Avenger върху удължена платформа вариант на C-Evo.

Алиансът осигурява достъп на Chrysler до компактните бензинови мотори на Fiat - 1.4 и 1.8 л с директно впръскване на горивото. Най-малкият двигател на Chrysler в момента е 2.5-литров, четирицилиндров, правен в завода в Дънди, Мичиган.

Fiat може да предложи чрез дилърската си мрежа в Латинска Америка и на други пазари в света кросовъра Journey и пикапа Dodge Dakota. Fiat получава и лесен достъп до пазара в Северна Америка, където не присъства от 1995-а година насам, както и ще допълни двигателната си гама с мотори V-6 от фамилията Phoenix на Chrysler.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте