E.Dams-RENAULT си намери спонсори за Формула Е

Общи 08 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 15145 посещения | без коментари

Съвсем скоро, на 13 септември, болидите от Формула E ще се впуснат в първия електрически шампионат на FIA. Тече усилена подготовка, спонсорите се прегрупират, ето че швейцарският производител на часовници Richard Mille ще помага на конюшнята E.Dams-RENAULT. Началото на първата в историята Формула от този род ще бъде дадено не къде да е, а на олимпийския стадион в Пекин.
Основаният през 1988 г. от Жан-Пол Дрио отбор DAMS е като „ковачница“ за млади надежди във Формула 1. От тогава 27 от тях са станали пилоти от кралския клас в автомобилния спорт. Сред тях е и Ромен Грожан, официален пилот на тима на Lotus във Формула 1 и лице на часовниците Richard Mille.
Жан Пол Дрио и Ален Прост заедно създадоха болида на E.Dams-RENAULT, способен да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 3 сек благодарение на електрическия си мотор с мощност 270 к.с., а масата му е под 888 кг. Зад волана на уникалния автомобил Spark-Renault SRT_01E, хомологиран от FIA за това състезание, ще бъдат пилотът от Формула 1 Себастиен Буеми и съотборникът му Никола Прост, които ще се състезават в десет градски обиколки, очертани специално за шампионата насред най-големите метрополиси в света.

 
Ключови думи:   Спорт
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте