Dodge Dart се завръща

Общи 07 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9260 посещения | без коментари

Dodge показва нов компактен модел на салона в Детройт на 9 януари. Името Dart идва от аналогичен модел от 1960 г. Днешният му наследник, нарочен за новия Caliber, обаче е първият автомобил на Chrysler Group, ползващ архитектурата на Fiat, или по-точно - адаптираната удължена и леко разширена платформа на Alfa Romeo Giulietta. 68% от каросерията му е изработено от високоякостна стомана, комбинирана обаче с независимо окачване на четирите 18-инчови колела.
Дизайнът е със завладяваща линия и динамични извивки. Индивидуалният пакет на обзавеждане за предните фарове е напълно разпознаваем с новите отделни кръстосани ребра на радиаторната решетка. Стоп-светлините са с LED технология и изглеждат като на състезателен автомобил. Заедно с двойния ауспух те са вдъхновени от легендата Dodge Charger.
Dodge Dart ще разчита на три икономични 4-цилиндрови двигателя, два от които – от серията MultiAir на компанията Fiat. Купувачите ще могат да избират между 16-клапанния 2,0-литров Tigershark, 1,4-литкровия MultiAir Intercooled Turbo и новия Tigershark 2,4-литров MultiAir.
Ще произвеждат новия модел във фабриката на Chrysler Group в Белведере.

 
 

Снимки


 

Ferrari пуска 599 GTB 60F1 Ferrari пуска 599 GTB 60F1
07 декември 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте