DIVINE DS: НАЙ-ДОБРОТО ОТ МАРКАТА DS

Общи 08 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13660 посещения | без коментари

Благодарение на успеха си с над 500 000 продадени автомобила за 4 години в световен мащаб, през 2014 г. DS се превръща в отделна марка. Най-новото й творение, концептуалният автомобил DIVINE DS концентрира в себе си цялата същност на тази марка. Проектиран и произвеждан в Париж, той е въплъщение на ДНК-то на DS
DIVINE DS е с компактен силует с 4 врати с дължина 4,21 м и широчина 1,98 м. Стилът му е забележителен и харизматичен. С правите си линии и ниското положение за управление (1,35 м височина), автомобилът е стъпил здраво на земята на джанти 20’’. Отпред DIVINE DS изглежда голям и мощен и е оборудван с решетката, наречена DS Wings, използвана за пръв път при DS 5LS и DS 6. Отстрани концепцията е с изчистени прави линии. Тя е оборудвана с невиждан досега в световен мащаб покрив, чийто дизайн напомня на люспите на влечуго.
Интериорът се отличава със забележителна подредба, където властват контрастите. Водачът е настанен в „кокпит”, в който сякаш всичко е релефно, докато около пътника до него формите преливат плавно една в друга. Правоъгълният волан наподобява скулптура и обещава непознати досега усещания при управление. Калъфите на седалките от своя страна предлагат графична интерпретация на изключителната за DS декорация тип „верижка на часовник”, която акцентира характера на автомобила и увеличава комфорта. Седалките са покрити с висококачествена, специално подбрана от специалистите кожари в SETON и специфично обработена естествена анилинова кожа.
В качеството си на иновативна марка DS въвежда с DIVINE DS понятието хипертипаж. Това съвсем ново понятие предлага на клиента избор на оборудване за интериора, при което са използвани рядко срещани в автомобилния свят луксозни материи. Предлагат се три интериорни хармонии, при които цветът на бордното табло и на панелите на вратите може да бъде сменен само за 15 минути.
Истинска икона в света на модата и лукса, производителят Swarovski си изгради престижно реноме в средите на висшата мода. Днес автомобилната марка DS също прибягва до услугите на това голямо име. Силуетът на DIVINE DS отвън е украсен с кристали Swarovski, които придават на фаровете хипнотичен ефект. Отвътре митичните кристали придават изтънченост на панелите на вратите и бордното табло.
Друго изключително сътрудничество за автомобилния сектор: това на DS с фабриката Льосаж, най-добрия производител на бродерии във Франция. От 1860 фирмата си сътрудничи с най-големите модни дизайнери.
Отпред светлинният подпис е вдъхновен от DS 3. Този поглед използва принципа на независимите LED модули, чийто дизайн наподобява диаманти в кутийка. Подчертани отдолу от слой Crystal Fabric Swarovski, който раздвижва светлината, тези фарове съчетават мигачи с пробягваща по тях светлина с Лазерната технология. Лазерните фарове на DIVINE DS се състоят от два мощни лазерни диода във всеки модул. Те осигуряват много силна светлина, с 50% по-силна от традиционните LED фарове. Лазерната технология се включва в допълнение на LED светлините при скорост над 60 км/ч. Светлината достига до фара по оптични влакна, за да може да се регулира моментално и точно. От друга страна, лазерните диоди са изнесени в двигателния отсек и по този начин са защитени при удар или счупване на стъклото на фара. Лазерната технология е също така по-ефективна, защото издържа почти толкова, колкото трае животът на автомобила. Лазерните фарове не смущават другите водачи на пътя, понеже камери засичат насрещните автомобили и автоматично регулират положението на фаровете.
Отзад светлините, оборудвани с full LED технологията, оживяват чрез отварящи се „люспи”, които играят със светлината. „Люспите” се задвижват нощем и при натискане на спирачката. Този ефект се допълва от мигачите с пробягващи светлини.
Задното стъкло е покрито с малки плоскости, които се повдигат, за да оптимизират аеродинамичността на DIVINE DS. Една от тези плоскости открива камера, която осигурява видимостта назад от вътрешността на автомобила. Джантите 20’’ са с изцяло иновативен дизайн, със спици, които не са свързани с централната част на колелото и сякаш се носят във въздуха.
В купето на DIVINE DS е акцентирано на технологиите чрез поста за управление тип „кокпит”, при който всичко е дигитално. Командните елементи на DIVINE DS са обединени в сензорен екран с висока дефиниция с уникалния размер от 10,4”. В обсега на водача екраните са дематериализирани. Триизмерно изображение позволява да се визуализира навигацията, без да е необходимо водачът да отклонява погледа си от пътя.
DIVINE DS е оборудван с бензиновия двигател 1.6 THP, с турбокомпресор и инжекционна система за директно впръскване на горивото. Двигател с мощност 270 к.с., който напълно съответства на динамичния темперамент на DIVINE DS. С максимална мощност от 199 kW при 6 000 об/мин и максимален въртящ момент от 330 Nm още от 1 900 об/мин до 5 500 об/мин, високите динамични показатели са гарантирани. Високите динамични показатели не означават пренебрегване на околната среда. Двигателят отговаря на екологичните норми Евро 6 и отделя само 145 г/км CO2.

 
Ключови думи:   citroen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте