Continental отива в Силициевата долина, за да създава иновации за автомобила

Общи 01 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7880 посещения | без коментари

Водещият международен доставчик на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental ще ускори развитието в областта на интелигентните транспортни системи, като създава ново подразделение за иновации, наречено Continental Intelligent Transportation Systems (ITS) – Continental Интелигентни Транспортни Системи. Екипът, работещ по проекта, се състои от автомобилни и ИТ инженери и е разположен в Силициевата долина в Калифорния. За ръководител на проекта Continental взима гуруто на Google за самоуправляващ се автомобил Селва Оз.

Преди да поеме проекта на германската компания, Севал Оз беше старши директор бизнес развитие в Google, където бе важна част от бизнес развитието и маркетинг дейността, свързана с представянето на самоуправляем автомобил. Севал Оз е завършила Wellesley College и M.I.T. със специалност икономика и политически науки.
Continental вече е един от основните доставчици на основни ITS компоненти за автомобилната индустрия. Три от всеки четири автомобила по света в момента използват решения, продукти и системи на Continental, които правят шофирането по-безопасно, по-екологично и по-комфортно. ITS означава всеобхватна, интелигентна свързаност на всички съоръжения и средства за транспорт, чрез която те ще станат част от една нова система на движение. “Свързаният автомобил” и ITS са в основата на технологията за бъдещето на транспорта - ITS предлага перфектната платформа за откриване на решения на глобални транспортни проблеми като пренатовареността на пътищата, замърсяването като резултат от трафика и инцидентите, причинени от човешка грешка.
Свързаните автомобили, които могат в реално време да комуникират помежду си и с транспортната инфраструктура, отварят огромни възможности за нови потребителски приложения, които ще направят пътуването по-безопасно, по-комфортно и по-екологично. Такива приложения включват използването на данни от други превозни средства и инфраструктурата, за да информират водача за опасностите пред тях. За развитието на най-добрите системи Continental вече има сключени партньорства с водещи технологични компани като IBM, Cisco и Nokia.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте