Civic Tourer идва у нас заедно с „Honda институт по безопасност“

Общи 28 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4640 посещения | без коментари

Третото по ред изложение на „Бултрако“, официален вносител на японската марка Honda у нас, започва от 6 март в „Интер Експо Център“ в София. Комбито Civic Tourer ще направи своя дебют по време на форума наред с новия дизелов двигател, 1,6-литров i-DITEC за CR-V с мощност 120 к.с. и 300 Нм въртящ момент. За първи път в България ще бъдат представени и пет нови модела мотоциклети, но наред с богатата гама на Honda основното мото на изложението ще бъде „Отборното поведение на пътя“. Продажбите на Civic Tourer у нас започват от началото на лятото.
„Фокусираме се върху безопасността, тъй като представляваме марка с традиционно максимални резултати на краштестовете на EuroNCAP. От тази година подемаме няколко инициативи във връзка с войната по пътищата, където в световен мащаб гинат 1 млн. души годишно. Откриваме школа за безопасно шофиране, както и курсове за получаване на право на управление на автомобили и мотоциклети. Ще използваме най-новите технологии. Първият етап обаче ще бъде и работа с децата в училищата и градините“, заяви Костадин Грозданов, генерален мениджър на „Бултрако“. „Планираме и пускане в експлоатация на специализиран микробус, оборудван с 4 мототрейнъра. С него тези технологии да могат да достигат и до по-малките населени места. Предвиждаме и партньорство с кметовете и общините. Закупили сме и от така наречените „алкохолни“ очила, с които ще направим демонстрация по време на изложението, за да могат шофьорите наистина да се убедят каква е промяната в зрението след няколко чашки“, добави той.
За целта Лъчезар Буюклийски, мениджър продажби на мотоциклети в „Бултрако“, посети специализирания институт на Honda по безопасност в Испания, където от години функционира такава школа с работно време от 6,00 до 22,00 ч., а възрастовата група на учениците варира от 4- до 94-годишна възраст.
От следващия месец компанията организира курсове за движение по пътищата и за подготовка на млади водачи. Инициативата обаче стартира с пилотен проект в НУКК – Горна Баня (Национален учебен комплекс по култура – Лицей с изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия). Децата от детската градина и учениците от началните класове ще получават диплянки, които ще ги информират нагледно за основните опасности в градския трафик.


 
Ключови думи:   honda
 

Снимки


 

Дражета на колела Дражета на колела
28 февруари 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте