Chevrolet с две младежки концепции в Детройт

Общи 10 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2740 посещения | без коментари

Американските младежи са помогнали на Chevrolet да конструира две концептуални спортни купета. Те бяха представени на салона в Детройт. Code 130R и Tru 140S са проектирани според представите на младите автомобилисти за това как би трябвало да изглежда идеалната кола за тях. Мненията и желанията са събирани от всички щати в продължение на цяла година.
Предвид възрастовата граница на допитването (около 30), не е чудно, че и двете концепции са четириместни купета с мултимедийна система под името Chevrolet MyLink, която позволява включването и сдвояването на всевъзможни допълнителни устройства към автомобила, възможност за WiFi, проекционен дисплей и др. Двигателят е 1,4-литров бензинов с турбокомпресор и е от фирмения тип Ecotec с максимална мощност около 150 к.с. Всеобщото желание на младежите, участвали в допитването, е било цената на евентуалните серийни модели да не надвишава 20 000 долара.
Основните разлики в прототипите се крият във факта, че Chevrolet Code 130R е с предно разположен двигател и задно предаване, а Tru 140S – е с предно и e проектиран на платформата на Cruze.
При Code 130R двигателят работи в тандем с технологията eAssist, която регенерира натрупаната при спиране енергия и изглажда въртящия момент по време на ускорение.
Вероятно моделите имат серийно бъдеще, защото след изявата си в Детройт и двата прототипа ще продължат да дефилират на различни други изложения и из студентските кампуси по света.


 
Ключови думи:   chevrolet, Cruze, eassist, mylink, tru
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте