Bugatti се отказа от Galibier

Общи 21 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6670 посещения | без коментари

Френската марка Bugatti окончателно се отказа от първоначалните си намерения да пуска представителния модел с четири врати Galibier. От компанията поясняват, че не искат да объркват клиентите си, защото с Veyron са поставили марката на върха на супермоделите.
Връх или не, с това име се изчерпва моделната гама на марката. Дали все пак няма да пуснат по-достъпна негова версия за, да речем, около 500 000 евро?
Нямало обаче да я има и обещаната прощална версия на актуалното поколение на модела с мотор с мощност 1500 к.с. Нали напоследък много се говореше за нея. Според управниците на Bugatti 1200 к.с. са напълно достатъчни на Veyron.
Ако все пак искате да се обзаведете с един суперавтомобил, не е зле да побързате. Изглежда, въпреки високите цени триста бройки от купето вече са продадени, обявени са за производство 150 роудстера, така че в компанията са останали само 43 бройки, които вероятно скоро ще бъдат поръчани.
Bugatti показа концепцията Galibier през март 2010 г. на салона в Женева под формата на чудовищно голям хечбек, който производителите се канеха да превърнат в най-скъпия сериен автомобил в света. Е, „сериен“ е твърде силно казано, тъй като вероятно щяха да го произведат в не повече от 150 екземпляра. Под капака му бе монтиран дефорсиран от 1000 на 800 к.с. W16, а интериорът бе приказно разкошен – хром, дърво, диаманти, механичен автоматичен часовник Parmigiani Fleurier с турбийон и др. Любопитна подробност е, че часовникът можеше да се демонтира от таблото и да се носи на каишка на ръката.

 
Ключови думи:   Bugatti
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте