Bosch съветва: Сменете филтъра преди сезона на полените

Общи 22 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9645 посещения | без коментари

Близо 1 милион души в България страдат от поленова алергия и броят им расте непрекъснато. И в Германия всеки шести се бори със сърбежи, пристъпи на кихане и сенна хрема, особено през пролетта. По време на шофиране може да се стигне до опасни ситуации, защото когато кихате, карате „на сляпо“. Ето защо засегнатите от поленова алергия трябва да шофират със затворени прозорци. Повечето автомобили са оборудвани с филтър за купе, който предотвратява проникването на алергизиращия цветен прашец през вентилацията и климатика. Полените, прахът и вредните вещества не могат да влязат в купето. Но както при всички филтри, ефектът намалява, щом капацитетът се изчерпа.
Ежегодната смяна на филтъра преди сезона на полените предпазва, защото филтрите за купе могат да поемат ограничено количество вредни вещества и затова трябва да се сменят веднъж годишно, съветват консултантите от немския Съюз на страдащите от алергия и астма. Освен това според тях пространствата около филтъра, каналите и изпарителят на климатика трябва да се почистват от специалист.
Филтърът за купе трябва да се подмени преди критичния за алергиите пролетен сезон, за да се постигне оптимален ефект, съветват и експертите от Bosch. Добре е и да се премине от стандартен филтър към такъв с активен въглен. Филтрите от този вид притежават пласт от кокосови черупки, който неутрализира и замърсяващите газове чрез гъбообразната си структура. Наред с полените, филтрите за купе с активен въглен задържат финия прах и вредните газове с неприятна миризма като озон и азотен оксид. Подмяната им може да се извърши бързо и лесно във всеки автосервиз.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте