Audi пуска битурбо дизел

Общи 01 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2475 посещения | без коментари

Audi въвежда нов битурбо дизелов двигател в A6, A6 Allroad и A7 Sportback.
Агрегатът е с работен обем от 3 литра, произвежда мощност от 309 к.с. и въртящ момент от 650 Нм. Комбиниран е с 8-степенна Tiptronic трансмисия и Quattro система, задвижваща всички колела. С тези характеристики новият седан А6 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 сек и ще развива максимална скорост от 250 км/ч.
Въпреки че е мощен, новият двигател е и ефективен благодарение на старт/стоп система, както и новаторска топлинна система за загряване на горивото и маслото до оптималните работни температури. Благодарение на тези мерки, комбиниранията разход е намален до 6,4 л/ 100 км, а вредните емисии са 169 г/ км CO2.
Всички модели, оборудвани с този агрегат, идват с механизъм, променящ типичния за TDI звук, като го правят по-звучен и плътен, наподобяващ спортен бензинов двигател.

 
Ключови думи:   allroad, Audi, tdi, tiptronic
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте