Apple патентова мултимедийна система за коли

Общи 12 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6685 посещения | без коментари

Apple патентова автомобилна мултимедийна система със сензорен екран с тактилна обратна връзка, способна да се настройва към конкретните условия на момента и да определя посоката на полезрението на шофьора. Изобретател на устройството е Тимъти Прейър, шеф на собствена компания за производство на подобни цифрови панели.
Екранът вибрира, когато получи команда, а специални лазерни датчици и видеокамери следят за положението на главата на човека зад волана. Когато е тъмно, подсветката на клавишите се увеличава, щом доближим ръка към тях. Дисплеят реагира не само на допир, но и на лазерен лъч. Системата ще разполага и с традиционни бутони и лостове. Ще можем да я управляваме и гласово.
С помощта на тази система пътниците ще могат да управляват всички функции на автомобила, като включват аудиото и навигацията. Чрез нея те ще ръководят и електрическите стъкла и климатика.
Преди време Apple представи iOS 7, новата си операционна система за мобилни устройства. С нея ще се управляват функциите и приложенията на iPhone.

 
Ключови думи:   apple, ios, iphone
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте