Abt AS5 - Нима можеше по-добре? Да!

Общи 03 декември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 3030 посещения | без коментари

Тунингмайсторите от Abt не могат да се спрат, докато не сложат своя отпечатък върху всеки модел на Audi. Какво е в основата на Abt AS5 – ненатрапчив дизайн и мощна осанка. С прецизността и усета на бижутери специалистите от немското тунингстудио са направили купето на компанията от Инголщат още по-елегантно, като допълнително са изпипали очертанията на тялото.

Екипът от Кемптен е съумял да подобри това уникално возило, без по никакъв начин да повлияе негативно на характера му. Само погледнете този страхотен бодикит и начинa, по който си взаимодействат двата цвята от купето – та това прилича на истински манекен в своя екстравагантен и стилен поръчков костюм. В предната престилка допълнително са интегрирани елементи, които подчертават фаровете за мъгла, както и огромната предна радиаторна решетка. Може да се твърди, че след като тунингмайсторите са се заели с колата, тя сякаш е придобила още по-завършен вид.

AS5 несъмнено е уникален и красив автомобил, без значение от коя перспектива се гледа. Задницата заедно с дифузьора е перфектно хармонизирана с четирите ауспуха. Липсва завършвaщият елемент, който да споява всичко това? Не! Това е задният спойлер, който е завършващият и обединяващ елемент в цялата концепция. В унисон с идеята, заложена в този автомобил, са и 20-инчовите колела BR. Благодарение на нестандартния профил на джантите, колелата изглеждат винаги в движение.

Досега се опитвахме да ви убедим, че Abt AS5 е спортен автомобил, но говорихме само за дизайна. По време на изложението в Есен този модел бе представен с мощен 3-литров TDI двигател. Благодарение на Abt Power S, агрегатът може да се похвали с мощност от 300 к.с. В серийния модел те бяха „едва” 240. Максималният въртящ момент от 600 Нм може да бъде отприщен при 2400 об/мин, като осигурява мощна тяга при всякакви случаи. И за да бъде всичко кристално ясно, остава да кажем нещо за динамичните показатели – ускорение до 100 км/ч със старт от място за 5.3 секунди и максимална скорост от 264 км/ч. Е, вече с ръка на сърце можем да твърдим, че това е расов спортен автомобил. За да може да се отговори адекватно на потенциала на колата, специалистите от Кемптен са обърнали специално внимание върху настрoйките на окачването с оглед на оптимизирането на поведението и управлението му.

В цялата тази картинка идеално пасват и спирачните дискове с диаметър от 380 мм. В интериора също цари спортната идея – мултифункционален спортен волан, въглеродни елементи, както и качествена мека кожа. Сред акцентите, които свидетелстват за спортния дух на модела, са и алуминиевите педали Abt и специфичният скоростен лост.

Колата сякаш не изглежда да има недостатъци и вероятно действително няма такива, но вероятно сега е моментът да си зададем често срещания въпрос – има ли къде да я караме, като дори по ремонтираното Цариградско шосе има бабуни...

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте