21,7% ръст при леките, 69% при товарните и автобусите у нас

Общи 07 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6985 посещения | без коментари

С 21,7% са нараснали продажбите на нови моторни превозни средства през първото полугодие на 2011 г. у нас спрямо същия период от миналата, сочи официалната статистика на ААП (Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България). През коментираното шестмесечие са били продадени общо 10 9554 единици срещу 8998 през миналата. 19,5% е ръстът при леките автомобили, а при товарните и автобусите той 69%. Високите стойности при работните машини е показателен за положителното развитие на бизнеса.
В най-търсения сегмент B, където влизат компактните градски автомобили, е отчетено повишение от 44,9%. Иначе казано - ако през първото полугодие на миналата година са били продадени общо 2079 коли от тази категория, през аналогичния период от тази броят им е бил 3014.
Volkswagen продължава да бъде начело по продажби сред леките автомобили у нас, като общият им брой от януари до юни 2011 г. е бил 1221. Марката Ford е втора с 950 единици, следвана от Toyota с 821, Dacia 815 и Skoda 767.
Макар и скромно се повишава търсенето и при мотоциклетите и мотопедите, където е отчетен ръст от 12%. Най-търсената марка тук е Peugeot с общо 110 продажби, следвана от Piaggio с 53 и BMW с 16 бройки.

 
Ключови думи:   ford, peugeot, Skoda, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте