Утре започва международната регата Cor Caroli Bavaria Yachts Powered by Lexus

Общи 13 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9425 посещения | без коментари

Четиринадесетото издание на международната регата Cor Caroli Bavaria Yachts Powered by Lexus стартира утре и финишира на 17-и, а мястото на срещата е Варна. Миналогодишното й издание бе обявено за спортно събитие на годината в третия конкурс „Събитие на годината в България“. Както и преди, лодките ще са разделени в няколко класа - IRC 1 (Hull Factor по-голям от 7,8 и DLR под 200), IRC 2 (Hull Factor 7,8 и по-малък), IRC 3 – Класик – модели, по-стари от 20 години, и накрая – клас „Свободен“, където ще участват всички яхти. Стартът ще бъде даден от кмета на града Иван Портних.

Отново генерален спонсор на събитието е Lexus, така че наред с красивите ветроходи по време на регатата ще видим и флотилия от луксозни и екологични автомобили, които ще бъдат тествани от родни знаменитости. Началният сигнал ще бъде даден на 14 август, четвъртък, като ветроходите потеглят от клуб „Бавария яхтс“ на Морска гара – Варна, в т.нар. про-ам рейс във Варненския залив. На следващия ден гонката е до поворотен знак „Камчия” с финал на Златни пясъци. В събота битката ще се води около поворотен знак „Балчик“, а финалът след третия ден е отново във Варна.

Регатата е кръстена в чест на яхтата Cor Caroli, с която кап. Георги Георгиев влиза в Книгата „Гинес“ с най-бързата соло обиколка на света. Ето какво пише за рекорда в Книгата на рекордите „Гинес“ в изданието за 1981 – 1982 г.: „Най-бърза соло обиколка на света с еднокорпусен съд по време: „Кор Кароли” – 29 фута, 9 инча. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ (България); Хавана, Куба – 20 декември 1976 г., Хавана, Куба – 20 декември 1977 г.; 201,9 дни (201 дни, 21 часа и 36 минути)...”.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   Други
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте