Универсалният играч Volvo FM се поднови

Общи 20 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5270 посещения | без коментари

На изложението за товарни автомобили в Бирмингам през април Volvo Trucks ще представи обновената версия на универсалния камион за регионален превоз и дистрибуция - Volvo FM. Така само броени месеци след премиерата на новата серия Volvo FH шведският производител отново обогатява гамата си. Сред основните предимства на Volvo FM са ефективност, универсалност и възможност за персонализиране.
Новият Volvo FM може лесно да бъде персонализиран, така че да отговаря на индивидуалните потребности. Той ще бъде пуснат на пазара с широка гама от 11- и 13-литрови двигатели, които отговарят на изискванията на Euro 6, влизащи в сила от началото на 2014 г. Двигателят D13 се предлага в диапазона от 420 до 500 конски сили, а D11 покрива диапазона на мощностите от 330 до 450 конски сили.
Volvo FM идва с подобрената кабина и иновативната кормилна система Volvo Dynamic Steering. Тя комбинира електродвигател с електронно регулиране, монтиран на кормилния механизъм, с кормилно управление с хидроусилвател. Камионът е с по-ниска собствена маса, нови конфигурации на предните и задните мостове и увеличена универсалност на шасито за лесно надстрояване. Подобреното окачване е друга усъвършенствана функция, която допринася за отлично поведение на пътя.
Сега камионът се предлага за всички с FM системата I-See, която намалява разхода на гориво с до 5%.
Пространството и интериорът в кабината са проектирани така, че в центъра на вниманието е водачът. Резултатът е увеличено пространство за него и по-голяма вместимост за багаж. Кабината е изработена от стомана с висока устойчивост на разтягане и е преминала изпитания съгласно най-строгите норми за безопасност в света. Новият Volvo FM може да бъде оборудван и със системата за предупреждение за челен удар, функционираща на базата на радар или камера.
Новите Volvo FH и Volvo FH16, и FM разполагат с възможности за дистанционна диагностика, като чрез безжична връзка сервизът може да осъществява наблюдение над износването и състоянието на отделни ключови компоненти. Така Volvo Trucks може да гарантира максимален пробег на собственика на товарния автомобил. Друга нова функция е възможността за изтегляне на новото приложение My Truck, което позволява на самия водач да управлява и наблюдава дистанционно някои от функциите на товарния автомобил, включително да пуска от разстояние отоплението или охлаждането в кабината.
Производството за европейски клиенти ще започне през септември 2013 г.

 
Ключови думи:   d11, d13, volvo, volvo fh, volvo fm, volvo trucks
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте