Тринадесетият воин в портфолиото на VW

Общи 21 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12495 посещения | без коментари

Volkswagen ще даде „зелена светлина“ за пускането на новата марка, специализирана в производството на бюджетни модели с цена около 7500 евро, въпреки че все още официално изявление на компанията липсва. Германският производител има известен опит в областта, като такъв типичен пример е Gol, успешно предлаган на пазара в Латинска Америка.

Знае се, че ще пускат новите нескъпи автомобили под нова марка, която ще стане тринадесетата в портфолиото на Volkswagen Group. Засега името й не е обявено, но вече се знае, че първият бюджетен модел ще излезе на пазара в края на 2016 и началото на 2017 г. Тази сума е с около 8000 евро по-ниска от заявената изначално.

Китай бе избран за тестови полигон за новата марка. Именно там ще бъдат сглобявани новите автомобили с участието на местните производители FAW и SAIC. Едва ли обаче това ще бъде изцяло немско-китайски проект. Преди време шефът на развойния отдел на компанията Улрих Хакенберг бе заявил, че производството на автомобилите от новата марка ще става с помощта на регионални партньори за всяка страна. Така че моделите ще са различни за всеки пазар, но ще бъдат обединени от обща концепция. По подобен начин вече функционира евтината марка Datsun.





 
Ключови думи:   volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте