Техника на Nissan дава очи и на гърба

Общи 19 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5475 посещения | без коментари

Новият Nissan Note вкарва в сегмента на малките автомобили ненадмината технология с Around View Monitor, която дава на водачите на малки автомобили 360-градусова видимост. Комбинирана с Nissan Safety Shield, тя подобрява видимото поле от водача. Around View Monitor предлага изглед от птичи поглед на автомобила с виртуална 360-градусова видимост.
Safety Shield включва Blind Spot Warning на Nissan, Lane Departure Warning и Moving Object Detection чрез иновативната камера с изпъкнала леща, позиционирана на нетрадиционно място – в задната част на автомобила.
Камерата осигурява на водача над 180-градусова видимост от точка, точно под задното стъкло – като на практика му осигурява очи и на тила и му позволява да виждат обекти, намиращи се извън обичайното им зрително поле. Системата предупреждава за потенциални опасности, като вървящо дете към движещия се назад Note или други автомобили, скрити в сляпата точка.
С помощта на още три камери – една в радиаторната решетка и по една в страничните огледала - Note предлага и много добре приетия паркинг асистент Around View Monitor, даващ на водачите изглед от птичи поглед на техния автомобил. На позиционирания на арматурното табло 5,8-инчов монитор се изобразява пълна, виртуална 360-градусова картина, правещ маневрирането значително по-лесно и сигурно.
Производството на новия Nissan Note ще започне през лятото, а първите доставки са планувани за есента на 2013 (в зависимост от конкретния пазар).

 
Ключови думи:   blind spot, lane departure warning, nissan, safety shield
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте