Тестваме фейслифта на Porsche Cayenne

Общи 17 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12600 посещения | без коментари

Барселона, Любомир Станиславов

Специален пратеник

Обновеният значително Porsche Cayenne пристига в 5 варианта, като 4 от тях (без хибридната версия Cayenne S E-Hybrid) са на разположение за тестване от международните медии в Барселона. Изпитанията включват тежък офроуд, който показва способностите на автомобила не само на пътя. Основният акцент във фейслифта е повече мощност, по-ниски вредни емисии и среден разход. Cayenne S вече разполага с 3,6-литров V6 с две турбини, 420 к.с. и среден разход 9,5-9,8 л/100 км, който замества много по-големия атмосферен 4,8 V8. Cayenne Diesel пък е с познатия 3,0-литров V6 с 262 к.с. и 8-степенна Tiptronic S кутия. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 7,3 сек, а горивната консумация само 6,6–6,8 л/100 км. По-мощният дизел 4,2 V8 в Cayenne S Diesel е с 385 к.с. и ускорява за 5,4 сек. Топ версията остава Cayenne Turbo с 4,8 V8 битурбо с 520 к.с. и 4,5 сек спринт.

Отпред има по-голяма решетка, променени брони и въздушни отвори за по-добро охлаждане. Нов е предният капак. В версиите Diesel, S и S E-Hybrid има би-ксенон, както и дневни LED светлини. За Turbo се предлагат и LED фарове със системата Porsche Dynamic Light System (PDLS). Стоповете отзад за по-агресивни, бронята променена и помещава ауспуховите накрайници.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   Porsche
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте