Суперспортните автомобили на Фестивала на скоростта

Общи 09 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9545 посещения | без коментари

Със 135 000 к.с. (да, прочетохте правилно) Bloodhound SSC идва на Фестивала на скоростта в Гудууд (11 до 14 юли т.г.). Ракетата на колела трябва да достига скорост до 1600 км/ч – поне на това се надяват производителите, стремящи се да постигнат рекорда за най-бърз автомобил в края на годината. На събитието в Чичестър, Южна Англия, тази машина ще бъде една от звездите – защото ще бъде най-мощната. Другите участници обаче също заслужават внимание. Мексиканският Vuhl 05 развива „само“ 288 к.с. от 2-литров EcoBoost, но те са му достатъчни, за да ускорява брутално тежащата 725 кг каросерия. На всяка конска сила в роудстъра се падат едва 2,5 кг.
На голяма мощност и ниско тегло залага и Alfa Romeo с 4С - „италианецът“ с две места тежи едва 895 кг. На Гудууд за първи път ще го видим в акция. Същото важи и за Skoda Octavia RS с 220 к.с. и развиващия 330 к.с. Seat Leon Cup Racer. Публиката ще се запознае отблизо и с бруталното Peugeot 208 T16, с което Себастиен Льоб постави рекорд на „Пайкс Пийк“ - 8:13 мин. Друго Peugeot – RCZ R, ще отпразнува дебюта си в Гудууд, както и серийната версия на Bentley Continental GT3. Abt изпраща Audi R8 GTR към Гудууд. Вместо стандартните 525 к.с., 5,2-литровият FSI на Abt R8 GT R генерира 620.
Фестивалът на скоростта се провежда всяко лято от 1993 насам и събира около 200 000 почитатели на моторспорта. Той е най-голямото събитие от подобен тип в света.
Компонентите идват от партньори като Ford, Magna Steyr и Multimatic Motorsports. Според производителя Vuhl щял да бъде състезателен автомобил с хомологация за нормалните пътища и спиращи дъха динамични характеристики.
Вече знаем как звучи 1,8-литровият турбомотор с четири цилиндъра.
На салона в Токио Toyota представи GT86 TRD Griffon Concept – пистова версия на модела, по-лека с 226,7 кг от серийната. На Гудууд ще дебютира преработен вариант на Griffon.
Състезателната машина на Toyota Racing Developments (TRD) е запазила боксера с 200 к.с. на стандартната GT86.
Звездата на Skoda e Octavia RS с 220 к.с. Още на 10 юли, когато е откриването на легендарния моторспортен спектакъл, чешкият производител...
... ще представи за първи път топмодификацията в гамата на Octavia.
Seat ще представи Leon Cup Racer. Не е ясно дали автомобилът ще бъде серийният или концептуалният. 2-литровият турбомотор с 4 цилиндъра развива 330 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. За...
... предаването на мощността към предните колела се грижат 6-степенна трансмисия с два съединителя и електронен блокаж на диференциала. За дълги състезания ще има версия със секвенциална трансмисия с лост на централната конзола и механичен блокаж на диференциала.
Максималната скорост е 325 км/ч, ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 3,2 сек, а до 200 км/ч – за 9,9 сек.
Преди да отпразнува официалната си премиера на салона във Франкфурт (12-22 септември), Peugeot RCZ R ще зарадва феновете на високите скорости в Гудууд.
Още не е ясно дали и серийната версия ще бъде с 1,6-литров турбобензинов мотор с мощност 260 к.с.
Фестивалът ще бъде сцена за световната премиера на Continental GT3. Още през 2012 британците представиха концепт на GT3 в Париж, а в Англия ще дебютира серийната версия.
За задвижването ще се грижи познатият 6-литров W12 Twinturbo с 48 клапана и четири разпределителни вала от GT Speed. Агрегатът развива мощност от 625 к.с. при 6000 об/мин и максимален въртящ момент от 800 Нм.
КТМ ще покаже X-Bow GT с 285 к.с.






 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте