Словенците също го могат

Общи 21 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4140 посещения | без коментари

Когато ви кажат италиански суперавтомобил, веднага се сещате за Lamborghini Aventador, Ferrari 599 GTO и Pagani Huayra. Ако става въпрос за немски, тогава на ум ви идва Porsche Carrera GT или дори по-непопулярния Ruf CTR Yellow Bird.
От Щатите героите са SSC Ultimate Aero и Corvette ZR1. Ами Словения? Ама че труден въпрос. Tushek Supercars, е основана от Альоша Тушек, който се надява да спечели фенове с модела Renovatio T500. Автомобилът ще бъде представен през април на луксозното изложение Top Marques Monaco. Саздаден, за да носи състезателни настроение и усещания, той обещава да бъде нещо като „ексклузивна нощ с прекрасна любовница“, са думите на самия Тушек.
Суперколата е с твърд сгъваем покрив и „гълфлинк“ врати, а профилът се доближава до стила на Lotus. Шасито е изработено от хром-моли стомана и носи прекрасно карбоново „тяло“.
Масата му е едва 1130 кг, а двигателят е взет назаем от Audi – 4,2-литров V8 с максимални 450 к.с., куплирани с 6-степенна механична предавателна кутия. Tushek Renovatio T500 спринтира от място до 0-100 км/ч за 3,7 сек, а максималната му скорост е над 310 км/ч.
За да бъдат уверени, че колата спира също толкова добре, колкото и препуска, производителите са заложили на карбоновокерамчни спирачни дискове. Задният спойлер също е от въглеродни влакна и е регулируем, за да осигурява повече или по-малко притискаща сила спрямо ситуацията и най-вече според усещането на шофьора.
Макар че Tushek Renovatio T500 е спортист, интериорът му не е никак спартански и обзавеждането включва автоматичен климат-контрол, безключово стартиране, кожа и алкантара и дори навигационна система. Все още обаче не знаем кога и как започват поръчките, нито колко ще струва цялото удоволствие.

Видео

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте