Седмо място за Great Wall в крайното класиране на Рали Дакар 2012

Общи 19 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2545 посещения | без коментари

33-тото издание на Рали Дакар завърши с безпрецедентен успех за тима на Great Wall в последния етап на надпреварата. Пилотът Карлос Соуса финишира пети в него, което го нареди на седмо място в крайното класиране на ралито. Съотборникът му Джоу Йонг се класира 22-ри във финалния етап, като общият му резултат го поставя на 20-о място във финалното подреждане. И двамата пилоти участваха със SUV модела на Great Wall – Hover.
По този начин екипът на Great Wall попада за първи път в Топ 10 във финалното класиране на състезанието, като регистрира и най-добро представяне сред всички участващи китайски отбори.
Португалецът Соуса постигна най-добрия резултат в историята на отбора на Great Wall в Рали Дакар. Седмото му място поставя Great Wall пред редица водещи световни автомобилни марки. Съотборникът му Йонг също записа голям успех. Въпреки двучасово наказание и закъснения в някои от етапите на ралито, той успя да подобри резултата от миналогодишното си участие в Дакар, когато беше 22-ри във финалното класиране, с две позиции напред.
По време на състезанието издръжливостта и доброто представяне на SUV Hover бяха подчертавани не само от пилотите на автомобилите, но и от популярни световни медии.
Рали Дакар 2012 беше официално открито в края на миналата година в Аржентина. Двамата пилоти от отбора на Great Wall Соуса и Йонг стартираха съответно с номера 345 и 307.
Колите на Карлос Соуса и Джоу Йонг бяха подложени на различни тестове, включително изпитания в пустинята Сахара, с цел оптимизиране на ефективността им преди да бъдат изпратени в Аржентина за началото на Рали Дакар. Сахара беше избрана за провеждане на тестове поради грубия и разнообразен терен и екстремни метеорологични условия.


 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте