Севлиево бе домакин на световния и европейски MX шампионат

Общи 23 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8485 посещения | без коментари

Трасе №1 в света на мотокроса - "Горна Росица", прие кръг от световния и европейски шампионат. Въпреки неясното бъдеще поради липса на финансиране от Министерството на спорта за останалите международни прояви на две гуми участниците останаха много доволни и приветстваха промяната на конфигурацията. Полигонът тази година е с 16 различни елемента и 2 нови отсечки с дължина 300 метра. В клас MXGP по една победа си разделиха Готие Полен от Monster Energy Kawasaki и Антонио Каироли от Red Bull KTM, като първото място в генералното бе присъдено на италианеца след по-добро класиране в двата манша. Това е първата победа за Каироли в България след 2007 г., когато бе в MX2. След съкрушителната победа в първия манш Полен имаше трудности в калта и дъжда във втория и завърши 4-ти. Пилотът на Red Bull KTM Джефри Херлингс спечели и двете състезания в MX2, а втори остана Арно Тоню от CLS Kawasaki Monster Energy, който поведе в шампионата със 198 т. пред Херлингс със 194. От българите най-добре се представи Майкъл Иванов с КТМ, който завърши 4-ти в клас EMX125.
Готие Полен, Monster Energy Kawasaki:
Чудесно трасе, в София има малко плашещи места
Трасето е много добро. Има нови завои, вече е по-бавно и има само една линия. Новата конфигурация е готина. Знам, че трасето е избрано за №1 в света, но според мен винаги може да се подобри нещо. Очаквам да спечеля шампионата и до финала ще карам за победа във всеки един кръг. Нямам възможност да разгледам страната. Имам впечатления от Севлиево и София, където има някои чудесни места, и други, които са малко плашещи.

 
Ключови думи:   Други
 

Снимки


 

ЧРД, Mustang! ЧРД, Mustang!
23 април 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте