Рали за 10 минути

Общи 12 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9090 посещения | без коментари

Пилотът на Safety Driving Academy Димитър Илиев със Skoda Fabia S2000 спечели тазгодишното издание на рали „Средна гора“ с център Панагюрище. Състезателят успя да удържи на атаката на Крум Дончев (Globul Rally Team) с най-модерния автомобил в нашето първенство – Ford Fiesta R5. Дончев остана на 12,3 секунди от победителя. Трети се нареди Мирослав Ангелов, който грееше от щастие, че застава на подиума до Крум и Митко. Стартиралият с Renault Clio R3 на Тодор Славов търновчанин водеше атрактивна борба с Антон Титов (Citroen DS3 R3 T). За съжаление проблем в преден амортисьор на Citroen-a не позволи на двамата пилоти да продължат битката за най-ниското място на почетната стълбичка.
Едва девет екипажа стартираха в юбилейното десето издание на ралито. Добрата новина е, че всички от тях финишираха и че сериозни инциденти нямаше. Две коли на форлойферите (Citroen Saxo и Skoda Octavia) претърпяха леки катастрофи. Повече внимание обаче заслужаваше лекото произшествие на Миро Ангелов, който се завъртя на 6.предавка в един от най-бързите участъци на трасето. Заради този случай Димитър Илиев за пореден път разкритикува дългите прави, от които състезанието изобилстваше. Заради тях 7-кратният шампион сподели, че не е изпитвал удоволствие, докато се е борил за призовото си класиране. Крум Дончев обаче не споделяше мнението на основния си опонент, като изтъкна аргумента, че и в чужбина се провеждат ралита с толкова бързи отсечки.
Въпреки че зрителите имаха възможност да се наслаждават само по 10 минути на преминаването на екипажите във всеки специален етап, публиката не беше по-малобройна от обикновено, каквито бяха опасенията на много фенове и деятели на моторспорта заради решението надпреварата да бъде проведена в разгара на отпускарския сезон. Много пилоти пък бяха недоволни от голямата дължина на ралито, защото това беше причина за по-високи разходи за участие – само гумите за Skoda-та на Илиев например са стрували около 20 000 лева.






 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте