Рали България посреща шампионите на Украйна и Турция

Общи 16 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 3900 посещения | без коментари

Победителите в рали „България” 2013 Олександър Салюк и Йевхен Червоненко (Ford Fiesta R5) ще защитават титлата си в 45-ото издание на състезанието, което ще се проведе този уикенд. Състезанието е кръг от надпреварата за Европейския рали трофей (ERTrophy), втория по сила шампионат на континента след Европейския рали шампионат и кръг от българския рали шампионат. С победата си у нас миналата година Салюк и Червоненко спечелиха Европейската рали купа, заместена сега от ERTrophy, и завършиха на трето място в нашето първенство.Двамата украинци обаче ще срещнат силна съпротива в лицето на победителя в рали „България 2008” Крум Дончев (навигатор Петър Йорданов, Globul RT, Ford Fiesta R5), както и от още няколко силни български и чуждестранни екипажи. По българските отсечки този уикенд се завръща и силният турски пилот и шампион Ягиз Авджъ (навигатор Бахадир Гюченмез, Mini Cooper JCW), а чуждестранното участие допълват чехът Войтех Щайф (навигатор Франтишек Ройноха, Subaru Impreza STI), румънецът Себастиен Барбу (навигатор Иту Сергиу, Mitsubishi Lancer Evo X), както и още един турски екипаж – Угур Сойлу/Емир Шахин (Mitsubishi Lancer Evo X).Тази година бюджетът на ралито е двойно по-малък, отколкото досега - само 160 000 лв. На пресконференцията за състезанието присъстваха настоящият председател на БФАС Радослав Козлеков и новоизбраният Владимир Илиев, който обаче не може да встъпи в длъжност заради обжалване на общото събрание отпреди месец.
На старта в Самоков ще видим и лидерите в българския рали шампионат след първите два кръга Игнат Исаев/Милен Илиев (Octane RT, Mitsubishi Lancer Evo IX), а само за нашия шампионат е заявен миналогодишният победител в планинския шампионат Пламен Стайков (навигатор Рафи Кадир, Евроком РТ, Mitsubishi Lancer Evo 9). Пилотът ще се възползва от възможността да кара с освободени правила за гориво и гуми за нашето първенство и да гони по-високо класиране, докато Исаев и Дончев ще карат по по-стриктните правила за европейското трофи. Заявка с автомобил FIAT Grande Punto Super 2000 бе подал и Борис Григоров (навигатор Недялко Сивов), но видинчанинът няма да успее да участва. Със същия автомобил преди броени дни Тодор Славов завърши на трето място във втория кръг от нашия шампионат – рали „Твърдица - Елена”.Списъкът със заявките включва 28 екипажа, пет от които са заявени само за нашия шампионат и ще карат етапите в първия ден на ралито – събота, 19 юли.Рали „България 2014” започва с официалния старт в петък в 19,30 в центъра на Самоков, в събота екипажите ще карат осем отсечки с обща дължина 121,98 км, като последният етап е по улиците на града и стартира в 18,01 ч. В неделя са следващите шест отсечки с дължина 71,64 км, а финалът е отново в центъра на Самоков в 15 часа.

 
Ключови думи:   BG Rally
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте