Призрачна кола, „визия на бъдещето”

Общи 15 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12750 посещения | без коментари

През 1928 г. в различни лаборатории се работи по разработването на материал, чието химично название е полиметил метакрилат. Пет години по-късно химическата компания Rohm and Haas първа започва да продава прозрачния материал под търговското име плексиглас. Скоро след това плексигласът влиза в необичайна употреба – с него е покрита първата прозрачна кола. Тя е построена като „визия за бъдещето” преди повече от 70 години. Днес тя е единствената по рода си и се очаква да се продаде на търг за доста голяма сума.
Тя е базирана на Pontiac Deluxe Six и е резултат от сътрудничеството между General Motors и Rohm and Haas. Необикновеният автомобил е построен за Световния панаир в Ню Йорк през 1939–1940 г., където се превръща в сензация на павилиона на General Motors.
Едва два такива автомобила са били направени през 1939 г. и само един от тях съществува и до днес. Той ще бъде продаден на търг на 30 юли и се очаква продажната цена да е между $275 000 и $475 000. През 1939 г. той е бил създаден за $25 000. В началото на 80-те години автомобилът също е продаден на търг, но сумата за която е купен тогава, не е известна.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте