Потвърдено: SUV на Bentley през 2016а

Общи 24 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5070 посещения | без коментари

След дебюта на грозния прототип за SUV на Bentley (EXP 9 F) преди година много се говореше, че такъв сериен модел ще има, после уж компанията отрече тази информация. Ето че сега се появиха нови слухове – за такъв автомобил от британската марка, който ще споделя платформата на Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, а производството ще се случва в основния завод на компанията в Крю. Продажбите ще бъдат факт през 2016 г.
През следващите три години Bentley ще инвестира около милиард eвро във фабриката си и за развой на нови модели. Вероятно ще работят и над версия кабриолет на флагманския седан Mulsanne.
При всички положения във фокуса на вниманието ще бъде моделът от категорията SUV. Както още преди време производителят бе заявил, ще има и опция за плъгин хибрид. Той ще ползва технологията на Volkswagen Group и с V6 двигател. В напълно електрически режим ще покрива 30 км и ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 5 сек.
Редно е да споменем, че година след този SUV на Bentley ще дебютира и един под знака на Lamborghini.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте