„Порше БГ“ има нов изпълнителен директор

Общи 01 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7680 посещения | без коментари

От днес (1 август) Адриан Лайтер е новият изпълнителен директор на „Порше БГ", вносител на Volkswagen и Audi за България.
Лайтер e завършил Икономическия университет във Виена, специалност „Икономика на търговията". Започва кариерата си като системен координатор в отдела, отговарящ за дейността на дъщерните дружества на „Порше Холдинг" в Централна и Източна Европа. По-късно оглавява подразделението за търговия с резервни части в Залцбург, след което поема длъжността ръководител на проект за интеграцията на вносителя на Volkswagen, Audi и SEAT за Чехия в структурата на „Порше Холдинг Залцбург".
Дейността на българската дъщерна фирма на австрийския холдинг „Порше" е разделена между две самостоятелни юридически лица - „Порше БГ" с предмет на дейност внос и търговия на едро и „Порше Интер Ауто" - структура, включваща всички собствени дилърски центрове на фирмата, с предмет на дейност търговия на дребно.
Съвместно с Ивайло Пулев, изпълнителен директор на „Порше Интер Ауто", Адриан Лайтер ще отговаря за по-нататъшното развитие на дейността, свързана с вноса и продажбата на марките Volkswagen и Audi.
Досегашният директор на „Порше БГ" Томас Рушицка поема от днес позицията изпълнителен директор на „Порше Украйна".

 
Ключови думи:   Porsche, volkswagen, volkswagen audi
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте