Половин „костенурка“, половин „грозно пате“

Общи 12 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7090 посещения | без коментари

Аукционната къща Silverstone, специализирана в предлагането на автомобили, търси купувач на много специален VW “костенурка“. Червената машина от 1962 за първи път е регистрирана през август същата година в Швеция. За дълго време машината е разяждана от „кафявата чума“, докато през 2009 не попада под крилото на реставраторите Evil Ben и Trailer Queen Restos. Според Silverstone Auctions реставраторската дейност първоначално е трябвало да спре ръждата и да направи машината годна за всекидневно шофиране. Специалистите обаче са прихванати от силна тунинг треска и преобразяват автомобила до неузнаваемост. Най-атрактивната визуална промяна са затворените задни калници, които напомнят за култовото „грозно пате“ Citroen 2CV. Връзката с малкото „французойче“ не е случайна – тунерите дори добавят надписа De Luxe, означаващ версия на 2CV, върху каросерията.
Наред с нея са модифицирани окачването, шасито и двигателят. Обемът на задвижващия агрегат е повишен от 1,2 на 1,4 литра, маховикът е олекотен и е поставен карбуратор Solex на K

 
Ключови думи:   auctions, citroen 2cv, nig, riechert, trailer queen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте