Покривалото от N36 ALPINE падна

Общи 25 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7705 посещения | без коментари

Тези дни Signatech-Alpine представи прототипа, който ще защитава цветовете на Alpine в 24-те часа на Льо Ман в този сезон. Церемонията се състоя в Atelier Renault в Париж.
Завръщането на Alpine след 35-годишно отсъствие в състезанията за издръжливост е част от плана за възраждане на марката, предхождащ представянето на първия автомобил на Sociеtе des Automobiles Alpine-Caterham, предвидено за 2016 г.
N36 Alpine ще направи дебют на пистата „Пол Рикар“ по време на официалните тестове на ELMS на 26 и 27 март.
Преди по-малко от 35 години победителят в „24 часа на Льо Ман 1978“ Alpine-Renault A442B минава триумфално по „Шанз-Елизе“, а събралата се тълпа отдава почит на Жан-Пиер Жасо и Дидие Пирони, които триумфират в прословутото състезание. Днес парижани и посетителите на френската столица имат нов шанс да открият A442B, тъй като той е един от шедьоврите на експозицията „No Limit!“, която в момента тече в Atelier Renault (до 7 април).
Ателието на „Шанз-Елизе“ предостави идеалната сцена за разбулването на новия прототип на Alpine, който ще участва в състезанията за издръжливост през тази година. Изпълнителният директор на Sociеtе des Automobiles Alpine-Caterham Бернар Оливие и Филип Сино, тим-шеф на Signatech-Alpine, вдигнаха покривалото, за да разкрият поразителната синьо-оранжева цветова украса, напомняща за цветовете, носени от автомобилите Alpine, състезаващи се в Льо Ман преди около пет десетилетия.
Пилотите, които бяха избрани да споделят N36 Alpine-Renault, оформят смес от опит и младост, като и тримата нямат търпение да седнат зад волана. Към Нелсън Панчиатичи (24) и Пиер Раг (29), които бяха потвърдени по време на първоначалното обявяване на програмата, ще се присъедини и 34-годишният Тристан Гоменди за „24 часа на Льо Ман“. Тримата французи са израсли в шампионати за едноместни болиди Renault, като общо тримата имат 10 предишни участия в най-известното автомобилно състезание в света. Друг френски младок, Пол-Луп Шатин, бе избран за резервен пилот. N

 
Ключови думи:   alpine renault, atelier renault, automobiles, caterham, elms, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте