Обявиха цените за Jaguar XE

Общи 02 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 20270 посещения | без коментари

От 26 995 паунда ще започват цените на новия Jaguar XE с бензинов двигател. Дизеловата версия ще се „харчи“ за 29 775 паунда. При дилърите луксозният седан ще се появи от май следващата година. Поръчките започват от тази седмица. Топвариантът ще струва базово 44 870 паунда, а под капака му е монтиран познатият ни от F-Type 3,0-литров V6 двигател. В гамата влизат и два нови 4-цилиндрови дизелови силови агрегата, и два 4-цилиндрови бензинови. Последните се съчетават с 6-степенна механична предавателна кутия, а другата опция е 8-степенен автоматик, стандартен за бензиновите мотори. Всички версии ще са със задно предаване, като вероятно ще има и вариант с четири задвижващи колела.
Базовият мотор е 2,0-литров дизел с макс. мощност 163 к.с., чиито вредни емисии са едва 99 г/км за механичната трансмисия и 104 г/км за автоматика. С него ХЕ ускорява за 8,2 сек, с което бие механиката с цели 0,2 сек. Този двигател се спряга и с мощност 180 к.с. 2,0-литровият бензинов с мощност 200 к.с. или 240 к.с. ускорява за 7,7 сек и 6,8 сек съответно.
Версията 3.0 V6 XE e с макс. мощност 340 к.с., спринтира от място до 100 км/ч за 5,1 сек.
Стандартното обзавеждане за XE включва сателитна навигация, DAB радио, 17-инчови лети джанти и темпомат. Нивата на оборудване са пет, като най-високото е R-Sport.

 
Ключови думи:   Автосалон Париж 2014
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте