Обявиха финалните тройки за „Световен автомобил на годината”

Общи 02 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10796 посещения | без коментари

На изложението в Женева Bridgestone Corporation и организаторите на ню-йоркския автомобилен салон обявиха финалистите в конкурса „Световен автомобил на годината 2011”. Бяха излъчени по три модела в три категории – лек, спортен, екологичен и дизайнерски. Окончателните победители ще станат ясни на 21 април, когато започва салонът в Ню Йорк.
От първоначалния списък с тридесет и девет модела през ситото на 66-членното жури преминаха десет автомобила, а за престижното звание „Световен автомобил на годината” на финали ще се борят Audi A8, BMW 5 Series и Nissan LEAF.
В сегмента на високите скорости съответно са избрани Ferrari 458 Italia, Mercedes-Benz SLS AMG и Porsche 911 Turbo.
В категорията „Зелен автомобил на годината”, спонсорирана от Bridgestone Япония, за титлата са номинирани BMW 320d EfficientDynamics Edition, Chevrolet Volt и Nissan LEAF.
За най-добър автомобилен дизайн журито разглежда кандидатурите на серийни модели, пуснати на пазара през периода януари 2010 до края на май същата година. Тук са излъчени финалистите Alfa Romeo Giulietta, Aston Martin Rapide и Ferrari 458 Italia.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте