Обновеният Evoque ще предлага 9-степенен ZF автоматик

Общи 20 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7540 посещения | без коментари

Land Rover разкри, че обновеният Evoque ще предлага 9-степенен автоматик. Трансмисият е ZF и ще се предлага в един бензинов и два дизелови модела, като от компанията обещават чрез нея да намалят разхода на гориво с 11,4 % и вредните емисии с 9,5%. Най-икономичният Evoque се задвижва от 2,2-литров дизелов агрегат с предно предаване и мощност от 150 к.с. При него разходът на гориво е 4,9 л/100 км, а вредните емисии са сведени до 129 г/км.
Освен нова трансмисия Land Rover предлага и опционална система за задвижване на всички колела Active Driveline. Тя позволява да преминете от режим с предно предаване в режим 4x4 при движение със скорост над 35 км/ч. Въпросната система включва заден електронен диференциал, който разпределя въртящия момент между задните колела, като по този начин подобрява стабилността и сцеплението.
Освеженият Evoque предлага в стандартното си оборудване спирачна система с Torque Vectoring, което намалява недозавиването чрез разделянето на въртящия момент между четирите колела. В допълнение, ревизираният кросоувър включва сензор за газене, разпознаване на пътни знаци, система, следяща за напускане на лентата за движение, и асистент за паркиране.

 
Ключови думи:   4x4, driveline, land rover, torque
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте