Нула звезди на краштест за Tata Nano

Общи 04 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17520 посещения | без коментари

На първите независими тестове за сигурност на леки автомобили, предназначени изцяло за индийския пазар, при коли без въздушни възглавници бяха установени съществени пропуски в сигурността. За изпитанията са използвани базови версии на малки автомобили на различни производители. Всички проверени машини се представят разочароващо – не само Tata Nano, но и VW Polo получава нула звезди. От Волфсбург обаче обещават, че в бъдеще и базовото Polo за тамошния пазар ще бъде оборудвано с две въздушни възглавници. Ето защо тестващите симулират катастрофа както на Polo с въздушни възглавници, така и на такова без. И докато първото не получава нито една звезда, второто преминава изпитанието с цели четири.
Провалът на Nano е страхотен шамар за компанията Tata Motors, която се опитва да лансира колата като закачлив малък автомобил и използва рекламни кампании, подобни на тези за Smart fortwo. Разкритията на Global NCAP обаче доказват, че машината не е нищо повече от суперевтино средство за придвижване.Видео

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте