Новият Lexus IS взе максималните 5 звезди от Euro NCAP

Общи 23 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7400 посещения | без коментари

Новият Lexus IS бе отличен с 5 звезди от Euro NCAP по изискванията за 2013 г. Този резултат е доста над минималното изискване за получаване на 5 звезди и нарежда новия Lexus сред най-безопасните автомобили в сегмента на луксозните седани.Lexus IS получи 91% за защита на възрастни пътници, 85% за защита на деца, 80% за защита на пешеходци и 66% за системи за сигурност.Коментирайки категорията на възрастните пътници, Euro NCAP подчерта максималния брой точки, получени от IS при страничен удар, добрата защита на въздушните възглавници за коленете на водача и предния пътник, както и високото ниво на защита от камшични удари.
При теста за защита на деца IS получи максимален брой точки за защитата, която предоставя на 18-месечни, както и на 3-годишни деца.
В категорията за защита на пешеходци IS постигна най-добър резултат сред големите семейни автомобили, които някога са били тествани от Euro NCAP, основно заради новоразработените броня и автоматичен изскачащ преден капак. Сензорите в бронята разпознават, когато е ударен пешеходец, и задвижващи елементи повдигат предния капак със 7 см, за да омекотят удара и да предоставят по-голямо отстояние до твърдите повърхности под него. Системата е интелигентна и може да разпознае пешеходци с различен ръст в широк диапазон от скорости.
С изключително твърда, поглъщаща ударите каросерия и голям набор от решения за активна и пасивна безопасност при удар, IS е проектиран да предостави най-добрата безопасност във всякакви ситуации.
IS разполага стандартно с 8 въздушни възглавници, като са включени и въздушни възглавници за коленете на водача и предния пътник.Видео

 
Ключови думи:   euro ncap, lexus
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте