Новият Jumper - професионалистът

Общи 22 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8850 посещения | без коментари

Новият Citroen Jumper идва още по-професионален откогато и да било. Предната му част излъчва динамичност и здравина благодарение на новите фарове с дневни LED светлини, на капака с изпъкнали линии и на защитната предна броня. С товарна широчина между калниците от 1,42 м и полезна ширина от 1,87м, той е най-добрият в своята категория.

Автомобилът предлага на водача оптимален пост за управление, седалка с променлива мекота, подлакътници, регулиране в областта на кръста и по-голяма ергономичност благодарение на скоростния лост, разположен на бордното табло, както и повдигаща се табла за писане. Новият Jumper е свързан с интернет чрез Connecting Box (комплект Свободни ръце Bluetooth и изход USB) и чрез използвания за пръв път в категорията тактилен цветен екран с новите функции Навигация и Камера за заден ход. Серийно анговолирът е с контакт 12V, много удобно разположен в центъра на бордното табло, който позволява да се включат телефон или преносим компютър.

Система за интелигентен контрол на задвижването, Hill Descent Control (контрол на скоростта при спускане), програмируем регулатор-ограничител на скоростта, система за индикация при неволно пресичане на осевата линия и система за установяване спадане на налягането в гумите служат, за да се осигури по-голяма сигурност в ежедневието.

Новото попълнение осигурява намаляване консумацията на гориво с близо 15% в сравнение с предишното поколение при някои версии, както и система Stop&Start при двигателите e-HDi 130 и e-HDi 150, гарантираща намаляване на разхода на гориво с 0,5 литра при градски условия.

Jumper се предлага в гама, която е структурирана около голямо разнообразие от силуети с 4 дължини (L1, L2, L3, L4) при 3 различни междуосия (3 м; 3,45 м; 4,04 м) и 3 възможни височини (H1, H2, H3). Или общо 8 силуета от 8 до 17 куб. м.

Полезният автомобил предлага също така оптимизиран достъп, за да се улеснят ежедневните действия благодарение на страничните плъзгащи се врати, достигащи ширина до 1,25 м, задните врати с височина до 2,03 м, най-добрия размер в категорията и товарен праг, вариращ от 49,3 до 60,2 cм. Пневматичното задно окачване променя клиренса със 7 см, като гарантира хоризонтално положение на автомобила независимо от условията на товарене.

Новият Citroen Jumper предлага 6 ефикасни дизелови двигателя. HDi 110 (81 кВт - 110 к.с. DIN - 250 Nm при 1750 об/мин) е предназначен предимно за градска употреба. Комплектован е с 6-степенна механична скоростна кутия. HDi 130 (96 кВт - 130 к.с. DIN - 320 Nm при 1800 об/мин) е добър компромис качество/консумация при смесен цикъл. Оборудван е с 6-степенна механична скоростна кутия. Този двигател се предлага също и с технологията Stop/Start, e-HDi130, позволяваща да се постигне най-добро ниво на разхода на гориво (6,6 л/100 км) и на емисиите на CO2 (175 г), HDi 150 (110 кВт - 150 к.с. DIN - 350 Nm при 1750 об/мин) е за любителите на мощността, честата смяна на предавките и ускоряването. HDi 180 (130 кВт - 177 к.с. DIN - 400 Nm при 1400 об/мин) е идеален за обемните версии и товарите, изискващи мощност. Съчетан е с 6-степенна механична скоростна кутия.




За допълнителна информация изтеглете прикачения файл.




 
Ключови думи:   citroen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте