Новият Ford Transit: завръщането на легендата

Общи 12 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9145 посещения | без коментари

По-голям, по-тежък, по-просторен и въпреки всичко това – по-икономичен. Така най-лесно може да бъде представен новият Ford Transit, който ще дебютира на Стария континент през май 2014 г. По-голям: бусът ще бъде предлаган с четири удължения на междуосието (от L2 – средно дълъг – до L5, удължено междуосие с удължена рама). По-тежък: полезният товар ще бъде до 4,7 тона. По-просторен: обемът на товарния отсек достига до 15,1 куб. метра, а пътническите версии могат да превозват до 18 души. По-икономичен: разходът при най-пестеливите изпълнения достига до 6,4 литра на 100 км (по данни на производителя). Клиентите могат да избират между три дизелови моторизации (100, 125 или 155 к.с.), а задвижването може да бъде предно, задно или двойно.
Серийно (по данни за Германия) Transit ще бъде предлаган със система ESP, настроена специално към кормилното управление на буса, и ще предотвратява недозавиването (например в остри завои при изходи от магистрала). На всички версии ще се поставят и система за електронно разпределение на спирачното усилие, асистент за потегляне по наклон, система срещу преобръщане и система за стабилност на ремаркето (при заводски монтиран теглич). Опционално клиентите могат да поръчат екстри, които сме свикнали да виждаме по-скоро в средния клас, отколкото при „товарачите“ - сред които системата Ford SYNC с Bluetooth разговорно устройство и множество възможности за връзка със смартфон. Много ценен би могъл да бъде контактът с напрежение 230V в арматурното табло, който може да бъде използван за зареждане на акумулаторни инструменти или за работа с лаптоп. Новият Transit ще бъде произвеждан в завода на Ford в Коджаели (Турция), както и в Канзас Сити (САЩ), където ще си поделя монтажните халета с пикапа F-150.

 
Ключови думи:   ford
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте