Новата Toyota Corolla получи максималните 5 звезди от Euro NCAP

Общи 25 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7915 посещения | без коментари

Новата Toyota Corolla бе отличена с престижните 5 звезди от Euro NCAP по изискванията за 2013, с резултати доста над минималните изисквания за получаване на 5 звезди. Моделът получи 94% за защита на възрастни пътници, 82% за защита на деца, 67% за защита на пешеходци и 66% за системи за сигурност.
Corolla постигна тези високи резултати, тъй като моделът е създаден според високите стандарти на Toyota по отношение на активната и пасивната безопасност.
За предницата и страничните части на автомобила са използвани структури за разпределяне на натоварването, които да намалят максимално деформацията на кабината в случай на сблъсък, чрез ефективно разпръскване на силата на удара. Допълнително е подобрена защитата на пешеходците чрез прилагането на редица абсорбиращи енергията компоненти.
Новата Corolla е оборудвана със 7 въздушни възглавници, въздушна възглавница за коленете на водача, двукамерни предни, странични въздушни възглавници и въздушни завеси по цялата дължина.
Всички седалки са снабдени с триточкови предпазни колани с автоматично аварийно заключване (ELR), които блокират при натоварване. Допълнително коланите на предните седалки са оборудвани с автоматични дообтегачи и контролирането на натягането.
Новата Corolla е снабдена с предни седалки със система за намаляване на травмите от камшичен удар (WIL) при удар отзад. В случай на достатъчно силен удар отзад структурата на седалките позволява на горната част на тялото да потъне назад, като така синхронизира движението на главата и долната част на тялото, за да се намали рискът от камшичен удар.
Автомобилът е оборудван стандартно с антиблокираща система (ABS), която разполага с електронна система за разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за подпомагане на спирането (Brake Assist), система за управление на динамичната устойчивост (VSC), система за контрол на сцеплението (TRC) и функция за сигнализиране на аварийно спиране.Видео

 
Ключови думи:   corolla, euro ncap, toyota, toyota corolla
 

3D модел на новия Mustang 3D модел на новия Mustang
25 септември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте