Невиждано BMW M8 се завръща като М5

Общи 06 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2655 посещения | без коментари

Спортното подразделение М на BMW разкри, че двигателят, който задвижва McLaren F1, е бил разработен първоначално за BMW M8, версия на популярната 8-а серия от 90-те. Моделът така и не излязъл в производство, въпреки че преминал успешно през тестове с въпросния V12 агрегат. Той е съставен от два 6-цилиндрови двигателя, взети от тогавашното BMW M3, и произвеждал 550 к.с., мощност, която според „М-инженерите" за времето си предоставила невиждани резултати. По-късно той се използвал в шосейната версия McLaren F1, както и в състезателен McLaren, който печели сериите „Льо Ман" през 1999 г. След това агрегатът намира приложение в първото поколение X5, където мощността е увеличена до 700 к.с., но и тази версия не влиза в производство.
Сега инженерите от BMW искат да използват този агрегат в предстоящото M5 по случай 25 години от раждането на първия М5 представител, но той се оказва твърде голям за двигателния отсек. Само времето ще покаже дали този проблем ще бъде решен.

 
Ключови думи:   bmw, bmw m3, bmw m8, mclaren f1, Top secret
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте