Най-мощната Zafira Tourer става още по-смарт

Общи 14 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5740 посещения | без коментари

Новото поколение двигател 1.6 ECOTEC Turbo с директно впръскване, мощност 200 к.с. и въртящ момент 300 Нм при активирана функция овърбууст превръща Zafira Tourer в един от най-мощните компактни ванове на пазара. Оборудваната с този двигател версия ускорява от нула до 100 км/ч за 8,9 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч на пета предавка се постига за едва 8,3 секунди. Максималната скорост е 225 км/ч, а разходът на гориво в комбиниран цикъл със Start/Stop система е 7,0 л/100 км (съгласно тестовата процедура NEDC) с емисии на CO2 164 г/км.
Функционалният модел разполага и с високотехнологичната инфоразвлекателна система на Opel IntelliLink, интегрираща множество функции на смартфона в автомобила и свързваща водача и пътниците със света около тях. Най-мощната Zafira Tourer с авангардна система CD 600 IntelliLink се предлага на достъпната цена от 48 640 лева (препоръчителна цена с ДДС за българския пазар). Но и всяка Zafira Tourer може да бъде поръчана с IntelliLink като допълнително оборудване.
Иновативната технология гарантира първокласни възможности за информиране и развлечение, които могат да бъдат съгласувани с приоритетите на всеки отделен потребител. Системата IntelliLink в Zafira Tourer разполага със CD драйв, AM/FM радио, AUX/USB входове, контрол на iPod/mp3 и смартфон с помощта на бутони на волана, Bluetooth връзка за телефона и аудио стрийминг. Тя включва и гласово управление на много функции, включително навигационната система и смартфона. Както 600 IntelliLink, така и Navi 950 Europe IntelliLink може да произнася на глас получени SMS съобщения. В допълнение, различни снимки и изображения могат да бъдат показвани на екрана с помощта на USB връзка, когато автомобилът е паркиран. Големият цветен седеминчов дисплей предлага също нов интерфейс с графиките на IntelliLink, което прави информацията още по-достъпна.
Навигацията е интегрален елемент от системата Navi 950 IntelliLink и е изключително бърза и удобна за използване. Дестинациите могат да бъдат въвеждани лесно както с помощта на традиционните контролни бутони, така и с гласово управление или така наречения “one shot entry” (избирате навигация, произнасяте „въведи адрес“, последвано от самия адрес като обща фраза). Увеличаването и намаляването на мащаба на картата сега става буквално моментално, като данните за осъвременяване могат да бъдат изтеглени чрез USB входа. Върховата система Navi 950 Europe IntelliLink съдържа карти на цяла Европа, включително Русия и Турция.
Най-мощната версия на Zafira Tourer се отличава визуално с двойните ауспухови тръби и с дискретни червени надписи в задната част, предназначени за хората с око за детайла. Адаптивната ходова част на Opel FlexRide осигурява пълноценното насочване на мощността на Zafira Tourer към пътя, а гамата от колела се простира от 17 до 19 цола по размер.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте