Най-екологичните автомобили

Общи 15 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5415 посещения | без коментари

Екологичният транспортен клуб VCD представи своята екологична класация. Победител в екоранглистата за 2013/2014 е триото Volkswagen eco Up, Seat Mii Ecofuel и Skoda Citigo CNG Green tec – всички задвижвани чрез метан. На второ и трето място, както и през миналата година, се нареждат Lexus CT 200h и Toyota Prius Hybrid. Първата десетка е доказателство за това, че машините с алтернативни горива се налагат все по-успешно.

Сред най-добрите има три модела с малки бензинови мотори, четири на газ и пет хибрида. Най-чистият модел сред всички 400 оценени наред с триото на природен газ (метан) от концерна Volkswagen е Toyota Yaris Hybrid с вредни емисии от въглероден диоксид едва 79 г/км. Въпреки това „японецът“ пада до 9. място в общото подреждане, защото е много шумен. Инголф Хетцел, член на VCD, обяснява: „Шумът разболява хората и е сред най-вредните следствия от развитието на транспорта“. Ето защо организацията оценява не само отделените нездравословни вещества, но и акустичното присъствие на колите. В класацията е отделено специално внимание на семейните автомобили. Има ли екомодели, които са достатъчно удобни за нуждите на двама родители и техните деца? Да, според VCD седем автомобила в топ 10 от категорията с поне пет места и голям багажник отделят по-малко от 100 г/км.

Първото място, както и през предходната година, е спечелено от Toyota Prius Hybrid, следвана от Toyota Prius+ Hybrid. Някои дизелови модели също впечатлиха оценяващите. Според журито Seat Ibiza ST 1.2 TDI Ecomotive, Skoda Fabia Combi GreenLine 1.2 TDI и Ford Focus 1.0 EcoBoost Turnier били с много добро съотношение цена - качество. Според VCD не е задължително семействата да се насочват към ван или SUV, защото покупката на машини от тези класове не била икономически обоснована. Според експертите в моментите, когато имате нужда от екстремно много място, по-добре да наемете по-обемиста кола, отколкото да станете неин притежател.

Агенция Sped-Press

 
Ключови думи:   eco, lexus, prius, Skoda, toyota, toyota prius, toyota yaris, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте