Мегаралито Сидни - Лондон ще мине през България

Общи 11 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10350 посещения | без коментари

Тазгодишното издание на супер състезанието за класически автомобили Сидни – Лондон ще премине през територията на нашата страна и негов център у нас на 28 и 29 април ще бъде град Сливен.
Надпреварата се провежда като римейк на славния маратон от втората половина на ХХ век. В нея участие взимат легендарни автомобили, а и пилоти от онези години.
Проявата се организира според правилата на ФИА за този тип автомобили, като в стартовия лист личат легендарни коли на Porsche 911, Datsun 240 Z, Ford Escort и Mustang, а най-голямата звезда сред пилотите е финландецът Хану Микола, който е бивш световен шампион от 1983 г.
Състезанието започва тази година на 12 април, като участниците ще изминат 16 000 км по пътищата на 8 държави в продължение на повече от 30 дни.
Първият етап ще е само на територията на Австралия от Сидни до Пърт – 7750 км в 33 отсечки.
След това с Boeing 747 Jumbo керванът ще бъде пренесен до Анкара, откъдето ще премине през нашата страна, Сърбия, Хърватска и т.н. до Лондон.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте