Латвала спечели рали Финландия

Общи 04 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8605 посещения | без коментари

Пилотът на Volkswagen Яри-Мати Латвала спечели рали "Финландия" след драматична битка със съотборника си Себастиан Ожие. Финландецът успя да поведе в началните етапи и натрупа преднина от 31 сек. В събота следобед обаче удари автомобила си и остана без спирачки за три отсечки и половина. Това позволи на Ожие да се доближи само на 3,5 сек преди решаващите три неделни отсечки. Латвала спечели първата, след което Ожие върна 1,3 сек и спечели пауър стейджа. Това е втора победа за Латвала във Финландия след първото му място през 2010 г.

Крис Мийк със Citroen завърши трети и през цялото време бе с конкурентно темпо на VW, а зад него остана Андреас Микелсен от VW. Тиери Нувил с Hyundai катастрофира в петък и отпадна от състезанието, а същата съдба сполетя и съотборника му Яхо Ханинен, който се бореше за третото място с Мийк в петък. Все пак финландецът успя да се съвземе от инцидента и завърши 6-и, а съотборникът му Хейдън Падън е 8-и.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   wrc
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте