Кръстиха прототипа за Льо Ман Alpine A450

Общи 11 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3845 посещения | без коментари

В чест на автомобилите Alpine, състезавали се в „24 часа на Льо Ман“ през 70-те години, прототипът LMP2 на Signatech-Alpine бе наречен Alpine A450.
“Завръщането на Alpine в автомобилния спорт бележи началото на ново приключение за легендарната марка,” каза Карлос Таварес, изпълнителен директор на Renault. “Макар фокусът ни да е насочен към бъдещето и разработването на нов автомобил, който ще се появи на пазара през 2016, не сме забравили изключителното наследство на Alpine. Името Alpine A450 се открои като естествен избор за този прототип, който ще се състезава в ELMS и „24 часа на Льо Ман“. Той отдава почит на A441, A442 и A443, които се състезават, в случая на A442B , и печелят „Льо Ман“ през 70-те години на миналия век. Цифрата “50“ символизира петдесетата годишнина от първото участие на Alpine в „24 часа на Льо Ман“.”
Първото официално участие на Alpine A450 ще е на „Силвърстоун“, Великобритания, този уикенд (13 април), а пилоти са Нелсън Панчиатичи и Пиер Раг. Това ще се случи почти 35 години след забележителната победа в „Льо Ман“ на Alpine-Renault A442B, пилотиран от Жан-Пиер Жасо и Дидие Пирони.


Alpine A450 ще е първият прототип на марката, който ще вземе участие в официалното състезание на „Силвърстоун“.


Филип Сино, шеф на отбора Signatech-Alpine, е нетърпелив да види пилотите си в действие: “Изключително съм развълнуван от тези вълнуващи последни етапи от подготовката за дебюта на Alpine A450 в European Le Mans Series. Новините за този проект получиха топъл прием във Франция и на други места. Имахме много малко време да се подготвим за сезона, но нашите усилия вече дадоха плодове, благодарение най-вече на много тясното ни сътрудничество с Michelin. Първите ни тестове бяха много конструктивни, но само състезанието може да потвърди дали работата ни е била достатъчно добра.”
След като записа най-бързата обиколка по време на предсезонните тестове на ELMS на пистата „Пол Рикар, Франция, Нелсън Панчиатичи има високи очаквания за дебютното състезание на своя отбор: „“Силвърстоун“ е една от любимите ми писти. Всички пилоти обожават поредицата „Копс“, „Маготс“ и „Бекетс“, които са ключови за бърза обиколка. Нуждаеш се и от добре балансиран автомобил, а именно тук Alpine може да има преимущество. Свършихме много добра работа през последните седмици и сме готови за началото на сезона. Знам, че Alpine има потенциал да успее и моята цел е да спечелим дебютното за автомобила състезание!”
Първият кръг от шампионата привлече стартов списък от 25 автомобила, включително 9 в премиум класа LMP2.
Тристан Гоменди, който ще се присъедини към Alpine като трети пилот за „24 часа на Льо Ман“, също ще пътува към „Силвърстоун“, за да продължи запознанството си с отбора.

График:
Петък, 12 април
9:00 ч – свободна тренировка 1 (60 минути)
14:10 ч – свободна тренировка 2 (60 минути)
Събота, 13 април
11:35 ч – квалификация (20 минути)
15:00 ч – състезание (3 часа)

 
Ключови думи:   a450, alpine renault, elms, renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте