Кристиан фон Кьонигсег си купи Tesla Model S

Общи 13 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8025 посещения | без коментари

Кристиан фон Кьонигсег, собственик и основател на едноименната компания за луксозни автомобили Koenigsegg, стана горд притежател на седана Tesla Model S. Той е поръчал колата преди две години, като предпочел автомобила пред BMW M5. Според шведския благородник електромобилът е най-добрият избор и ако смятаме разходите по него, съчетани с добрата динамика, автомобилът е за предпочитане пред конкурентите си.
Кристиан фон Кьонигсег отдавна следи за развитието на новите технологии и дори обмисля сериозно внедряването на някои от тях в автомобилите от собствената му марка, въпреки че смята, че двигателите с вътрешно горене още дълги години (поне до 2020 г.) ще останат единственият възможен избор за суперколи от ранга на Koenigsegg.
Още през 2009 г. Koenigsegg показа прототип със слънчеви батерии под името Quant. Припомняме, че той е с два двигателя с обща мощност 512 к.с., а автономността му е 500 км. Ускоряването от място до 100 км/ч става за 5,2 сек.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте