Кемпер с 580 к.с. влиза в серийно производство

Общи 23 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 19005 посещения | без коментари


Максимална скорост 270,9 км/ч – този официален рекорден резултат записа кемперът TH5 Spacecamper на италианската писта „Нардо“. Така модифицираният VW T5 се превръща в най-бързия кемпер на света. Почитателите на високите скорости сега могат да го поръчат на цена от 250 000 евро.
580 к.с. благодарение на битурбо мотор от Porsche
Спортният кемпер е съвместен проект на RW-Fahrzeugbau и TH Automobile. Двигателят, трансмисията и някои части по окачването идват от Porsche 997. Благодарение на битурбо система моторът с обем 3,6 литра генерира гигантските 580 к.с. и 680 Нм. Посредством 5-степенна автоматична трансмисия огромната мощност се прехвърля към задните колела. За да стане задвижването задно, отзад е поставен и двигателят – както при VW T3.
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,9 секунди – колкото при Audi S5. За достигане на 200 км/ч са необходими едва 13,6 сек – постижение, с което кемперът се превръща в заплаха дори за BMW M4. По данни на производителя машината е ограничена до 280 км/ч, но в рамките на тунинг среща на италианската писта „Нардо“ е вдигнал „само“ 270,9 км/ч. Заради проблеми в електрониката двигателят не е успял да постигне за кратко време 700 к.с. и така да „удари“ 300 км/ч.
Отвътре TH5 Spacecamper предлага много практични решения
Представянето на Spacecamper TH5 отвътре също изисква суперлативи: почти безкраен товарен отсек, огромни отвори и най-леките седалки в класа (поне така обещават от RW Fahrzeugbau, които се занимават с оборудване на кемпери). Цената на ултрабързия кемпер е 250 000 евро. Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте